skip to Main Content
Borrelen Met Tapas

Borrelen met tapas

Met tapas borrelen in Rotterdam

Bent u ook zo dol op een gezellige borrel met lekkere Spaanse hapjes? Wij wel! We kunnen dan ook niet wachten tot het weer weekend is. Zolang het lekker weer is, is het ideaal om lekker op het terras van tapas te genieten. Maar zodra het buiten herfstig en guur wordt, is het ook gezellig om binnen te genieten van heerlijke tapas. En toen we nog in coronatijd zaten, was het zelfs ideaal om in de huiskamer op de bank aan huis te laten bezorgen. Je moet er tenslotte toch het beste van maken onder alle omstandigheden, nietwaar? En dat deden we dus.

Wat zijn tapas?

Tapas komen oorspronkelijk uit Spanje, waar ze gegeten worden als aperitief. Het zijn kleine gerechtjes, die bereid worden met de meest uiteenlopende producten die bij de mediterrane keuken horen, zoals vlees, vis en groenten. In Nederland eten we meestal tapas bij een gezellige borrel. En voor de grote trek eten we deze kleine gerechtjes ook, maar dan bestellen we er vaak wat meer van. Dan is het zeker genoeg als lekkere avondmaaltijd. Wij onderscheiden in het algemeen drie verschillende soorten tapas:

  • lekkere broodjes met diverse dips, zoals aioli of pesto
  • koude gerechten, zoals olijven, chorizo of vis
  • warme gerechten, zoals kipstukjes of bijvoorbeeld bulgur balletjes

Zoals u ziet zijn tapas dus altijd hartig en eigenlijk nooit zoet. Maar u kunt uw tapas altijd combineren met andere gerechten die u lekker vindt.

Tapas serveren

Bij tapas draait het in de eerste plaats vooral om het lekker eten. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Om dus in een restaurant of thuis echt te genieten van tapas in Rotterdam is het wel zo leuk dat die kleine gerechtjes op een aantrekkelijke manier worden geserveerd. Gepresenteerd in mooie kleine schaaltjes komen ze het beste tot hun recht. Of uitgestald op een mooie houten borrelplank, wordt de trek ook extra gestimuleerd. Drink bij tapas een lekkere Spaanse rode wijn die de smaken van de gerechten goed naar voren laat komen. O ja, en niet te vergeten: met gezellige Spaanse flamenco gitaarmuziek, smaken de tapas en de wijn natuurlijk extra lekker. Probeer het!

Wilt u reageren op dit blog. Dat kan door het sturen van bericht naar ons contactformulier.

Back To Top