skip to Main Content
Voldoen Uw Horeca Plafonds Aan De Hygiënecode?

Voldoen uw horeca plafonds aan de hygiënecode?

Het belang van hygiënische horeca plafonds

In de horeca is hygiëne heel erg belangrijk. Zo moet kruisbesmetting tussen rauw en bereid voedsel te allen tijden voorkomen worden. Dit kan namelijk leiden tot ongedierte in veel voedingsproducten die in uw horecakeuken zijn opgeslagen en nog verwerkt moeten worden. Gelukkig is er een manier waarmee u de kans dat ongedierte uw keuken overneemt kleiner maakt. Namelijk door het gebruik van hygiënische HACCP horeca plafonds. Met deze plafonds voldoet u aan de hygiënecode voor de horeca. Bent u benieuwd hoe dit precies zit? Lees dan snel verder.

Hygiënecode voor de horeca

Een horecakeuken moet volgens de Warenwet Horecabedrijf voldoen aan de regels uit de hygiënecode voor de horeca die door horecabedrijven is opgesteld. In de hygiënecode voor de horeca staan tips en eisen voor goede horeca plafonds en wanden. Om er zeker van te zijn dat uw horecakeuken aan deze eisen voldoet, kunt u HACCP plafonds laten plaatsen. Hierdoor zal u niet op uw vingers worden getikt en een boete of zelfs verplichte sluiting voorkomen.

Voordelen HACCP horeca plafonds

Waarom zijn HACCP horeca plafonds dan zo’n goede keuze? In HACCP plafondpanelen zijn alle eisen uit de hygiënecode voor de horeca meegenomen. De panelen hebben geen voegen, er is geen roestvorming mogelijk en ze zijn:

  • Krasvast
  • Slagvast
  • Makkelijk te reinigen
  • Bacteriewerend
  • Schimmelwerend

Kies voor hygiëne, ga voor HACCP horeca plafonds

Wilt u ook HACCP horeca plafonds (hygiëne) in uw horecakeuken? Laat deze dan plaatsen door een specialist. Een specialist kan uw nieuwe HACCP horeca plafond verlijmen over de bestaande panelen, maar ook een voorzetwand maken. Bovendien kan een specialist het complete keukenplaatje leveren, inclusief afwatering, vloer, deuren en kozijnen.

Wilt u meer blogs van ons lezen? U vindt hier een overzicht.

Back To Top