skip to Main Content
Waarom Een Temperatuur Monitoring Systeem?

Waarom een temperatuur monitoring systeem?

Temperature mapping | Wat is een temperatuur monitoring systeem?

Een temperatuur monitoring systeem is, zoals de naam al aangeeft, een systeem om temperaturen mee te meten en in de gaten te houden. Het systeem bestaat uit een groot netwerk dat met sensoren informatie verzameld en opslaat. De software wordt bij het systeem vaak al meegeleverd. Mensen en bedrijven die te maken hebben met het, verkopen, vervoeren, opslaan of produceren van medicijnen zijn verplicht om van zo’n systeem gebruik te maken. Hieronder leest u meer over het temperatuur monitoring systeem.

Waarvoor gebruikt men een temperatuur monitoring systeem?

Een temperatuur wordt gebruikt op plaatsen als koelcellen en magazijnen. De sensoren worden binnen deze ruimtes geplaatst en verzamelen de waarden om zich heen. Via een draadloze wifi-verbinding wordt de informatie verzonden naar een accesspoint, die de data doorzendt naar de server van de temperatuurbewaking. Hier wordt de data opgeslagen en leesbaar gemaakt. Dit totale proces wordt ook wel temperature mapping genoemd. Let erop dat u gebruik maakt van een gekwalificeerd datacenter. Alleen dan kunt u gerust zijn dat u altijd een betrouwbare back-up heeft.

Wie gebruiken een temperatuur monitoring systeem?

Bedrijven die werken met producten waarvan de temperatuur gehandhaafd moet worden, zijn verplicht om een temperatuur monitoring systeem te gebruiken. Hiermee kunnen zij de kwaliteit van hun producten aantonen. Vooral voor bedrijven die met medicijnen werken is een temperatuur monitoring systeem erg belangrijk. Medicijnen kunnen hun werking verliezen als ze niet op de juiste temperatuur bewaard worden. Dit kan natuurlijk niet door de beugel, bedrijven die werken met medicijnen zijn daarom verplicht om gebruik te maken van een temperatuur monitoring systeem. Andere bedrijven die moeten werken met een temperatuur monitoring systeem zijn ziekenhuizen, apothekers, transporteurs en groothandels. Verder maken ook supermarkten, drogisterijen en universiteiten gebruik van deze systemen.

Schaf zelf snel een temperatuur monitoring systeem aan

Heeft u een nieuw bedrijf gestart of is uw temperatuur monitoring systeem kapot gegaan? Schaf dan een nieuwe aan om verder te kunnen met temperature mapping. Doe het snel, want het is belangrijk voor uw producten! Heeft u nog vragen over wat we hier verteld hebben? Stel ze dan via dit contactformulier.

Back To Top