skip to Main Content

Horeca muziek

Waar vindt u de juiste muziek voor uw horecabedrijf?

Bent u op zoek naar (achtergrond)muziek voor uw horecabedrijf? Dat valt vaak nog niet mee. Muziek is een groter sfeerbepaler. Er mag dus niet lichtzinnig over worden gedacht. Behalve het vinden van de juiste muziek en een goede installatie, krijgt u ook te maken met zaken als auteursrechten. In dit blog vertellen wij u over de beste manier om aan geschikte muziek voor uw horecabedrijf te komen.

Positieve effecten van muziek in de horeca

Muziek is een sfeermaker en kan het succes van uw horecazaak dus maken of breken. Uitgaan is een beleving en uw gasten verwachten dan ook niet minder dan een totaalbeleving. Het is dan ook verstandig om vooraf te bedenken wat u met de muziek wilt bewerkstelligen. Zo is een fastfood restaurant gebaat bij meer up-tempo muziek, waarmee gasten gestimuleerd worden om snel hun eten op te eten en niet te lang blijven hangen. Zo ontstaat er weer plaats voor nieuwe gasten. Bij avondvullend dineren is dit niet het geval daar kiest u voor sfeervolle muziek passend bij de uitstraling van uw restaurant. Dit vergroot de beleving en sfeer in uw zaak. Uw gasten zullen aan het einde van de avond voldaan naar huis gaan! Ook een (feest)cafe heeft zo zijn eigen eisen als het op muziek aankomt.

Hoe komt u aan de juiste muziek?

De grote vraag is natuurlijk ‘waar vindt u deze muziek’? Als u de radio opzet, heeft u immers geen controle over de muziek die er gedraaid wordt. Bovendien wordt de muziek om de haverklap onderbroken door DJ’s en reclame, misschien wel die van een concurrent! Ook Spotify is geen optie omdat deze muziek alleen voor privé doeleinden gebruikt mag worden. Maar hoe komt u dan aan de ‘legale’ muziek van u keuze?

Muziekcomputer is dé oplossing

Het antwoord is de muziekcomputer. Er zijn bedrijven die muziekcomputers en installaties aanbieden, inclusief legale muziek. Er zijn zelfs standaard playlists met genres als: easy listening, smooth jazz, Italiaans en loungemuziek. Ook is het vaak mogelijk om je eigen spotify playlist te importeren, zodat u deze toch nog legaal af kunt spelen. Wij zijn zelf fan van deze aanbieder van muziekcomputers mede vanwege hun uitstekende service!

Wilt u meer weten over de voorwaarden voor een succesvolle horecaonderneming? Dan vindt u dit artikel over de voordelen van hoekbanken in de horeca waarschijnlijk ook interessant!

Back To Top